søndag 19. desember 2010

Nye kremmerhus og litt historie:)

Det nærmer seg jul, dagene går fort, og i dag har jeg kost med litt pynting:)

Min snille mamma har sydd kremmerhus til meg, og jeg har fyllt dette med einer og hvite fugler. Synes det kvikket flott opp på kjøkkenet til jul.De hvite fuglene sitter så fint mot de grønne einekvistene, og einer dufter så reint og godt;))

Her på kjøkkenet henger også de to sinkfuglene jeg laget.

Det er så koselig å gå rundt å julepynte, og gjøre det julefint:)

En liten julevimpel ble det også her på kjøkkenet, enkelt klippet til av linstoff og limt på en grov hyssing. Brukte stempler til å trykke på bokstaver og en rund krans rundt hver bokstav.


Så til historien: Min mann fikk tak i ei gammel lesebok fra 1860 her forleden, her der alt fra små eventyr, dikt, historiske sagn, fabler,sanger , ja kort sagt litt av hvert.

Her fant jeg også julesalmen De hellige tre konger, bedre kjent som Deilig er den himmel blå, den hadde opprinnelig 19 vers! Er skrevet av Nikolai Frederik Severin Grundtvik i 1810 (i følge wikipedia) den er med andre ord 200 år ! Han redigerte den selv ned til 7 vers som brukes i dag. Jeg ante ikke at den hadde så mange vers, så det var gøy å finne den i denne boka , og lese alle de opprinnelige versene:)


Fant også annen av mine favritter i boka, nemmelig Småfuglene på juleneket:) Denne er skrevet av Henrik Wergeland og har 25 vers! Gøy!

Det er mange fine små stykker i boka, og jeg koser meg med den. Håper dere koser dere like mye med julepyntinga og nyter denne siste adventssøndagen!

Adventsklem fra

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelig du har pyntet, herlig julestemning hos deg.
Lekre kremmerhus og fugler.
Nydelig vimpel du har laget.
For en skatt din mann kom hjem med.
Ønsker deg en fin søndag, nyt den og kos deg.
Klem Mio

helle sa...

Det var 2 guldklumper du har fundet frem til os Alva. Jeg vidste heller ikke at der oprindeligt var flere vers (er det ikke bare den dejligste julesalme af alle??), så morsomt at blive klogere gennem gamle bøger!

Kræmmerhuse og vimpel er noget så fine her i julen!

Ønsker også dig en fin 4. søndag i advent min ven!

Klem
Helle:))

Jorunn sa...

Så fine kremmerhus du har fått, og du gir de virkelig kreditt med den fine pynten :) Koselig girlander du har laget også. Det er en hyggelig tid dette med litt pynting både her og der.

Anonym sa...

Så fine kremmerhus du har fått! Litt av en bokskatt dere har fått tak i.
Klem fra igi

Janne i Fagerlia sa...

Flotte kremmerhus din mor har sydd. Passer godt med fugler oppi. Har registrert at fugler er populær julepynt i år, så det spørs om jeg ikke må på nok en liten handlerunde....

Gry sa...

Så fint kremmerhus du har fått!
Ønsker deg kjempefine førjulsdager!
Klem : )

Linecas have sa...

Det var stemningsfullt og vakkert. Kremmerhuset er jo helskjønt med det grønne i grnene og de hvite fuglene. Synes fuglene du har laget selv er så nydelige også jeg.
Den boken er jo et kjempefunn.
Riktig god Mandag!
Line-Cathrin.
Pst! Det er give away inne hos meg. :)